جایگاه مومن

تنهایی های من . . .

جایگاه مومن

                                                                                      قرآن مجيد و کتاب هاى اصيل حديث براى انسان مؤمن ارزش و عظمتى قائلند که براى چيزى در آفرينش ، پس از خدا و انبيا و ائمه ، به اين اندازه ارزش قائل نيستند .

 

مؤمن ماه آسمان حيات ، خورشيد عالم معنى ، و نور زمين و آسمان است .

 

* قالَ النَّبِىُّ (صلى الله عليه وآله وسلم) : مَثَلُ الْمُؤْمِنِ عِنْدَ اللّهِ کمَثَلِ مَلَک مُقَرَّب ، وَ اِنَّ الْمُؤْمِنَ اَعْلى عِنْدَاللّهِ مِنْ مَلَک مُقَرَّب(1) .

 

رسول خدا (صلى الله عليه وآله وسلم) فرمود : مؤمن نزد خداوند همانند ملک مقرّب است ، و به حقيقت که مؤمن نزد خداى بزرگ از ملک مقرّب بالاتر است .

 

* اِنَّ رَسوُلَ اللّهِ (صلى الله عليه وآله وسلم) نَظَرَ اِلَى الْکعْبَةِ فَقالَ : مَرْحَباً بِالْبَيتِ ما اَعْظَمَک وَ ما اَعْظَمَ حُرْمَتَک عَلَى اللّهِ ! وَ اللّهِ لِلْمُؤْمِنُ اَعْظَمُ حُرْمَةً مِنْک لاَِنَّ اللّهَ حَرَّمَ مِنْک واحِدَةً وَ مِنْ الْمُؤْمِنِ ثَلاثَةً : مالَهُ وَ دَمَهُ وَ اِنْ يظَنَّ بِهِ ظَنَّ السُّوءِ(2) .

 

در روايت آمده که رسول خدا (صلى الله عليه وآله وسلم) به کعبه نظر فرمود واين چنين به خانه ى حق خطاب کرد : آفرين به بيت الهى ، چه عظيم است قدر و منزلت تو و حرمتى که نزد خداى دارى ! به خدا قسم مؤمن احترامى عظيم تر از تو دارد ،

 

چرا که خداوند براى تو يک حرمت قرار داده و براى مؤمن سه حرمت : حرمت در مال و در خون و آبرو که نبايد به او گمان بد برد .

 

* قالَ الصّادِقُ (عليه السلام) : اَلْمُؤْمِنُ اَعْظَمُ حُرْمَةً مِنَ الْکعْبَةِ(1) .

 

امام صادق (عليه السلام) فرمود : مؤمن حرمتى بزرگتر از کعبه دارد .

 

اين چنين انسان هاى والا و با عظمتى داراى خصوصيات و ويژگى هايى هستند که نشان دهنده ى اعتقاد آنان به خدا و روز قيامت و بيان کننده ى طهارت ظاهر و باطن آنهاست .

 

قرآن و روايات به خصوصيات و نشانه هاى مردم مؤمن اشاره دارند تا از جهتى چهره ى ملکوتى آنان را به جامعه ى انسانى بشناسانند و از جهت ديگر درس و پندى براى مردم باشد تا آن نشانه ها را در وجود خود تحقق بخشند .

 

در ميان نشانه ها و خصوصيات مردم مؤمن نماز جايگاه مخصوصى دارد و شايد بتوان گفت نماز در رأس تمام خصوصيات مردم مؤمن پس از ايمان به خدا و روز قيامت است .

 

اين رساله اگر بخواهد از هر آيه و روايتى فقط قسمت مربوط به نمازش را بياورد ، شايد از چهره ى زيباى آيه و روايت بکاهد . به ناچار آيات و رواياتى که در آنها ذکرى از نماز به عنوان نشانه ى مردم مؤمن آمده تمامش را نقل مى کند تا علاوه بر توجّه به نماز به ساير خصوصيات مردم مؤمن نيز توجه شود .

 

در اين قسمت ، تذکرّ اين نکته ضرورى به نظر مى رسد و آن اين است که به خاطر مفصّل نشدن رساله از ذکر اصل آيات و روايات خوددارى مى کنم و تنها برگردان فارسى آيات و روايات را در معرض تماشاى خوانندگان مى گذارم .

 

 

 

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





+نوشته شده در شنبه 24 خرداد 1393برچسب:,ساعت15:28توسط یونس |